Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Kijk de films die in 2023 een Oscar wonnen

De Academy Awards zijn alweer voor de 95ste keer uitgereikt. De beste films die in 2022 uitkwamen, maakten kans op een gouden beeldje. Met elf nominaties ging Everything Everywhere All at Once de avond in en de film ging naar huis met maar liefst zeven Oscars. De grootste winnaars van de avond waren:

  • Everything Everywhere All at Once
  • All Quiet on the Western Front
  • The Whale

Everything, Everywhere All at Once kijk je eenvoudig online via Prime Video en All Quiet on the Western Front is te streamen via Netflix.

The Whale draait in Nederland nog in de bioscoop en is het uitje zeker waard. Mocht je de film toch vast thuis willen kijken kun je hem via de Amerikaanse versie van Amazon ook kopen voor omgerekend bijna 19 euro. Hiervoor heb je wel een VPN nodig, wij kunnen NordVPN aanraden. Lees in het artikel hieronder meer over hoe je dit voor elkaar krijgt.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Benieuwd naar waar je alle andere winnaars en genomineerden streamt? In het artikel hieronder vind je het allemaal.

De felbegeerde Oscars zijn weer uitgedeeld voor de beste films die in 2022 uitkwamen. Tijdens de 95ste Academy Awards was er een duidelijk winnaar: Everything Everywhere All at Once. De film was elf keer genomineerd en won maar liefst zeven Oscars; een ongelofelijke prestatie. Andere films die meerdere Oscars wonnen waren All Quiet on the Western Front met vier Oscars en The Whale met twee Oscars.

Wil jij weten waar je al deze gelauwerde films streamt? Hieronder vertellen we je precies waar je moet zijn voor al deze topfilms. Naast de grote winnaars noemen we ook waar je sommige kanshebbers van dit jaar streamt. Ze gingen wellicht niet naar huis met een Academy Award, maar zijn je tijd alsnog meer dan waard.

Beste film: Everything Everywhere All at Once

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (2)

Deze Oscars kende toch wel een ultieme winnaar. De film Everything Everywhere All at Once was genomineerd in elf categorieën en sleepte maar liefst zeven gouden beeldjes binnen. Naast de Oscar voor beste film kreeg de film ook nog de volgende awards:

  • Beste vrouwelijke hoofdrol (Michelle Yeoh)
  • Beste mannelijke bijrol (Ke Huy Quan)
  • Beste vrouwelijke bijrol (Jamie Lee Curtis)
  • Beste regisseur(s) (Daniel Kwan, Daniel Scheinert)
  • Beste originele scenario (Daniel Kwan, Daniel Scheinert)
  • Beste montage (Paul Rogers)

Deze absurde actiekomedie-film is een echt meesterwerk waar alles aan lijkt te kloppen. De film volgt het verhaal van een Chinees-Amerikaanse eigenaresse van een wasserette die erachter komt dat ze verbonden is aan allerlei parallelle werelden. Er volgt een bizarre strijd waarin ze het multiversum moet zien te redden. De geweldige cast en het verbazingwekkende verhaal maken Everything Everywhere All at Once tot een terechte winnaar. Zou de film in alle andere dimensies net zo veel Oscars gewonnen hebben?

Everything Everywhere All at Once kijk je online via Amazon Prime Video.

Beste mannelijke hoofdrol: Brendan Fraser (the Whale)

De Oscar voor beste mannelijke bijrol ging dit jaar naar Brendan Fraser die schitterde in de kwetsbare film The Whale. Fraser vertolkt daarin de rol van de teruggetrokken Engels leraar Charlie, die op zoek gaat naar verzoening met zijn dochter. Hij leeft alleen in zijn appartement en zijn ongezonde leefstijl eist zijn tol. Fraser laat met deze rol zien wat hij in zijn mars heeft en ging dus ook terecht met het felbegeerde beeldje naar huis.

Ook de Oscar voor beste grime en haarstijl ging naar The Whale. Adrien Morot, Judy Chin en Anne Marie Bradley gingen naar huis met een Oscar voor de transformatie die zij met hun kundigheid wisten te bereiken.

The Whale is in Nederland alleen nog te zien in de bioscoop. Mocht je de film thuis willen kijken, dan kan dat via de Amerikaanse Prime, maar dan betaal je omgerekend wel bijna 19 euro voor de film. Verderop in dit artikel lees je hoe je dit met een VPN kunt doen. De film zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook online te streamen zijn. Gezien het van dezelfde productiemaatschappij is als Everything Everywhere All at Once, zal het waarschijnlijk ook op Prime Video verschijnen.

Beste internationale film: All Quiet on the Western Front

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (4)

De Oscar voor beste internationale inzending ging dit naar de Duitse film All Quiet on the Western Front (Im Westen nichts Neues). De film die gebaseerd is op het beroemde gelijknamige boek van Erich Maria Remarque maakte een duidelijke indruk op het publiek. Het verhaal volgt de jonge Duitse soldaat Paul Bäumer tijdens de laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog. De film windt er geen doekjes om en laat duidelijk zien wat de impact van oorlog kan zijn.

Naast de Oscar voor beste internationale film won All Quiet on the Western Front nog drie Oscars in andere categorieën:

  • Beste originele muziek (Volker Bertelmann)
  • Beste camerawerk (James Friend)
  • Beste productieontwerp (Christian M. Goldbeck en Ernestine Hipper)

All Quiet on the Western Front kun je gemakkelijk streamen via Netflix.

Beste animatiefilm: Guillermo del Toro’s Pinocchio

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (5)

In de categorie beste animatiefilm won de bewerking van Pinocchio door de bekende regisseur Guillermo del Toro. De stop-motion animatiefilm volgt het klassieke verhaal van de houten pop Pinocchio die door Geppetto gemaakt wordt en plots tot leven komt. Met de stemmen van onder andere Ewan McGregor, Cate Blanchett en Christoph Waltz komt het verhaal tot leven en wist het een groot publiek te betoveren.

Guillermo del Toro’s Pinocchio stream je gemakkelijk via Netflix. Daar is de film ook in het Nederlands beschikbaar, mocht dat je voorkeur hebben.

Beste documentaire: Navalny

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (6)

Aleksej Navalny is het gezicht van de oppositie in Rusland. Hij overleefde ternauwernood een aanlag op zijn leven in 2020. De documentaire Navalny volgt hem in zijn herstel na de aanval en laat zien hoe hij langzamerhand meer ontdekt over de toedracht ervan. De documentaire vertelt een bloedstollend verhaal waarvan je eigenlijk zou hopen dat het fictie was. Navalny zit momenteel vast in Rusland, zijn familie stond op het podium om de Oscar in ontvangst te nemen.

In Nederland kijk je de documentaire Navalny gemakkelijk via HBO Max. Ook is de film uitgezonden bij 2Doc waardoor je hem gratis terug kunt kijken via NPO Start.

Overige Oscarwinnaars in 2023

Naast de bovenstaande winnaar zijn nog een aantal films in de prijzen gevallen. In de tabel hieronder zie je welke films wonnen in de overige categorieën en waar je ze kunt streamen.

Oscar-categorieWinnaarStreamingdienst
Beste originele nummerNaatu Naatu (RRR)Netflix
Beste kostuumontwerpWakanda ForeverDisney Plus
Beste korte filmAn Irish Goodbye BBC iPlayer
Beste korte animatiefilmThe Boy, the Mole, the Fox and the Horse Apple tv+
Beste bewerkte scenarioWomen TalkingBioscoop of losse aankoop bij Apple TV, Amazon of YouTube
Beste korte documentaire The Elephant WhispererNetflix
Beste visuele effectenAvatar: The Way of WaterBioscoop
Beste geluidTop Gun: MaverickSkyShowtime

Overige genomineerden voor een Oscar in 2023

Door de overweldigende winst van Everything Everywhere All at Once, visten een aantal andere films naast het net, ondanks dat ze meermaals genomineerd waren. De volgende films wonnen wellicht geen Oscar, maar zijn het desalniettemin waard om voor te gaan zitten. Hier zie je waar je deze films kunt streamen.

Genomineerde filmStreamingservice
The Banshees of InisherinHBO Max (VS), Disney Plus (VK)
ElvisHBO Max
The FabelmansBioscoop, te huur bij Apple TV en Amazon Prime
TárBioscoop
BabylonBinnenkort te huur bij Pathé Thuis en te streamen bij SkyShowtime
The BatmanHBO Max
Triangle of SadnessBioscoop, te huur bij Pathé Thuis
LivingBioscoop, binnenkort te huur bij Pathé Thuis

Kijk Oscar-films met een VPN

Soms zijn populaire nieuwe films nog niet zo eenvoudig te streamen in Nederland, maar zijn ze wel beschikbaar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Met een Nederlands IP-adres heb je vaak geen toegang tot deze internationale streamingdiensten of bibliotheken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Met een VPN (Virtual Private Network) kun je namelijk je IP-adres veranderen naar bijvoorbeeld een Amerikaans IP. Zo lijkt het voor de streamingdienst alsof jij in de VS bent en krijg je wel toegang tot de streamingdienst.

Wil je bijvoorbeeld The Banshees of Inisherin kijken? Deze film werd wel negen keer genomineerd voor een Oscar, maar greep net naast de prijzen. Helaas is deze film niet te zien op Nederlandse streamingservices, maar wel op de Amerikaanse versie van HBO Max. Gebruik een VPN om met een server in de VS te verbinden en je kunt de film toch streamen via HBO. Heb je toevallig een Disney Plus-abonnement? Dan kun je deze film ook zien via de Britse versie van Disney Plus met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk.

Ben je benieuwd naar de winnaar van de Oscar voor beste korte film, An Irish Goodbye? Deze is in het Verenigd Koninkrijk gratis te streamen via de BBC iPlayer. Wanneer je met een VPN-server in het VK verbindt krijg je toegang tot BBC iPlayer en geniet je gratis van deze prachtige korte film.

Oscar-winnaar The Whale is te koop voor bijna 19 euro bij de Amerikaanse variant van Amazon. Wil je de film graag thuis streamen, dan zul je dus een VPN nodig hebben om The Whale via een Amerikaanse server te kunnen kopen.

Snel met een VPN aan de gang

Als je nog nooit met een VPN gewerkt hebt kan het spannend klinken, maar dat is het zeker niet. Een VPN heb je zo geïnstalleerd en klaarstaan om het internationale aanbod van je favoriete streamingdiensten mee te bereiken. Met de volgende stappen kom je er zeker uit:

  1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan voor het streamen van Oscar-winnende films. NordVPN heeft snelle servers over de hele wereld waarmee je alle streamingdiensten gemakkelijk aanboort. Bovendien kun je de service gratis testen met de 30-dagen geld-terug-garantie van NordVPN.
  2. Download en installeer de VPN-software.
  3. Open de app en log in.
  4. Kies een server in het land waar de film beschikbaar is. Kies bijvoorbeeld een server in het VK wanneer je de BBC iPlayer wilt gebruiken.
  5. Ga naar de streamingservice en geniet van het uitgebreide aanbod.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.99

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

Wil je eerst meer weten over de VPN-provider? Lees dan onze volledige review van NordVPN. Ook kun je een kijkje nemen bij onze top 5 van de beste VPN-providers van het moment.

Verder streamen

De Oscars zijn wellicht belangrijk, maar ze zeggen ook niet alles. Er kwamen dit jaar natuurlijk nog veel meer mooie films uit. Hieronder vind je andere overzichten waarmee je eindeloos verder kunt streamen.

  • Films en series die een Golden Globe wonnen
  • Series die een Emmy wonnen
  • De beste films op Netflix
  • De beste films op Prime Video
  • De beste films op HBO Max
  • De beste films op Disney Plus

Benieuwd naar films die eerder een Oscar wonnen in de categorie beste film? We maakten een overzicht van waar je alle beste films kunt streamen.

Veelgestelde vragen: Oscarwinnaars van dit jaar streamen

Heb je nog een vraag over de Oscarwinnaars van dit jaar en waar je de films streamt? Wellicht vind je je antwoord hieronder. Als je een andere vraag hebt, kun je een opmerking achterlaten.

Welke film won dit jaar de meeste Oscars?

Dit jaar won de film Everything Everywhere All at Once de meeste Oscars. De film werd elf keer genomineerd en won maar liefst zeven keer. Het won Academy Awards in de volgende categorieën:

  • Beste film
  • Beste vrouwelijke hoofdrol (Michelle Yeoh)
  • Beste mannelijke bijrol (Ke Huy Quan)
  • Beste vrouwelijke bijrol (Jamie Lee Curtis)
  • Beste regisseur(s) (Daniel Kwan, Daniel Scheinert)
  • Beste originele scenario (Daniel Kwan, Daniel Scheinert)
  • Beste montage (Paul Rogers)

Wil je weten waar je deze film online streamt? Neem een kijkje in ons Oscars-artikel.

Waar kijk ik de films die dit jaar een Oscar wonnen?

De grootste winnaars van dit jaar waren Everything Everywhere All at Once met zeven Oscars, All Quiet on the Western Front met vier Oscars en The Whale met twee Oscars.

Everything, Everywhere All at Once kijk je eenvoudig via Prime Video. All Quiet on the Western Front is te streamen bij Netflix. The Whale draait momenteel nog in de bioscoop maar zal later dit jaar vast ook online te vinden zijn.

Weten waar je de andere Oscarwinnaars van 2023 kijkt? Je leest het in ons artikel over de winnaars van dit jaar.

Welke Oscarwinnaars kijk ik op Netflix?

Een boel van de films die dit jaar een Oscar wonnen kun je gemakkelijk streamen bij Netflix. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet:

  • All Quiet on the Western Front (beste internationale film, beste originele muziek, beste camerawerk enbeste productieontwerp)
  • Guillermo del Toro’s Pinocchio (beste animatiefilm)
  • RRR (beste originele nummer)
  • The Elephant Whisperer (beste korte documentaire)

Wil je weten waar je andere Oscarwinnaars van dit jaar kijkt? Neem dat een kijkje in ons Oscar-artikel.

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (8)

Tove Marks

Eindredacteur

Tove is al lange tijd actief bij VPNGids als redacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (9)

Top 10 beste Nederlandse films op Videoland

6 augustus 2024

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (10)

Videoland-abonnement kiezen: wat kost Videoland per maand?

31 juli 2024

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (11)

Top 10 beste waargebeurde films op Netflix

22 juli 2024

Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen? (2024)
Top Articles
Paladin Steel Storefront - Page 120
Intelligent Computing and Networking: Proceedings of IC-ICN 2021 (Lecture Notes in Networks and Systems, 301) 981164862X, 9789811648625 - EBIN.PUB
Lexi Vonn
Limp Home Mode Maximum Derate
Jonathon Kinchen Net Worth
The Idol - watch tv show streaming online
Lycoming County Docket Sheets
My Vidant Chart
C-Date im Test 2023 – Kosten, Erfahrungen & Funktionsweise
Help with Choosing Parts
Springfield Mo Craiglist
Belly Dump Trailers For Sale On Craigslist
Ts Lillydoll
Lcwc 911 Live Incident List Live Status
U Break It Near Me
Loves Employee Pay Stub
3476405416
Sprinkler Lv2
Persona 5 Royal Fusion Calculator (Fusion list with guide)
Aldi Bruce B Downs
Craigslist Personals Jonesboro
8005607994
Wisconsin Volleyball Team Boobs Uncensored
Crossword Help - Find Missing Letters & Solve Clues
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Suspiciouswetspot
Doctors of Optometry - Westchester Mall | Trusted Eye Doctors in White Plains, NY
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
Robotization Deviantart
Best Town Hall 11
Jesus Calling Feb 13
Albertville Memorial Funeral Home Obituaries
Past Weather by Zip Code - Data Table
Have you seen this child? Caroline Victoria Teague
UPS Drop Off Location Finder
Cruise Ships Archives
Does Iherb Accept Ebt
Western Gold Gateway
Empire Visionworks The Crossings Clifton Park Photos
Oxford Alabama Craigslist
Shuaiby Kill Twitter
Express Employment Sign In
2007 Peterbilt 387 Fuse Box Diagram
21 Alive Weather Team
Sofia Franklyn Leaks
Tacos Diego Hugoton Ks
R/Gnv
Fluffy Jacket Walmart
Ratchet And Clank Tools Of Destruction Rpcs3 Freeze
Ihop Deliver
Smoke From Street Outlaws Net Worth
Fredatmcd.read.inkling.com
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6191

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.